Έκθεση: «Επανάσταση 1821: Ο Αγώνας για την Παλιγγενεσία»
- At 20 Μαρτίου, 2025
- Από admin
- In Επίκαιρα
0

Μοναδικά κειμήλια από την Επανάσταση του 1821, όπως ανέκδοτες επιστολές του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο πέλεκυς του Γεώργιου Καραϊσκάκη, το γιαταγάνι του Κανάρη, το τάσι του Νικήτα Σταματελόπουλου – Νικηταρά, η φουστανέλα του Σουλιώτη οπλαρχηγού Γιωργάκη Τσέλη, τα όπλα του Εμμανουήλ Παππά, το ξιφίδιο του Γεωργάκη Ολύμπιου, τουρκικά λάφυρα από τα Δερβενάκια, όπλα, επιστολές του Αλέξανδρου Υψηλάντη, του Ιωάννη Καποδίστρια, του Κωνσταντίνου Κανάρη και πολλά άλλα μοναδικά κειμήλια της Παλιγγενεσίας από το Άγιον Όρος παρουσιάζονται στην Έκθεση: «Επανάσταση 1821: Ο Αγώνας για την Παλιγγενεσία», που εγκαινιάστηκε χθες, Τετάρτη, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθος Θεσσαλονικέων και διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας – Θράκης), στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης.
Η Έκθεση διοργανώθηκε με την βοήθεια των Ιερών Μονών Βατοπεδίου, Παντοκράτορος, Σίμωνος Πέτρας και Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους και την άδεια της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ και πολλών ιδιωτικών συλλογών. Η Έκθεση πλαισιώνεται από πίνακες ζωγραφικής και γλυπτές συνθέσεις, όλα εμπνευσμένα από τον Αγώνα των Ελλήνων για την Ανεξαρτησία τους.
Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και τον Ιούνιο του 2025 και έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό καθημερινά από τις 09.00 έως τις 15.00 και τα σαββατοκύριακα από τις 11.00 έως τις 19.00.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για θέματα που αναρτούνται από το διαδίκτυο ή εικόνες, όπου πάντα σημειώνεται ευκρινώς η πηγή, αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε αμέσως. Να επισημανθεί ακόμη ότι οι απόψεις του ιστολόγιου, ή των αποσταλθέντων κειμένων σε μας, του/τα οποίου/α αναρτούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο και πιστεύουμε ως εκ τούτου δεν φέρουμε ευθύνη εκ του νόμου. Από τη στιγμή που απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των συντακτών τους
Subscribe
0 Comments
Newest