ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ κ΄ ΚΙΒΔΗΛΑ*
- At 20 Ιουλίου, 2026
- Από IoulAp
- In Επίκαιρα, Πολιτική - Οικονομία
0
Του Αντώνη Παπαντωνίου (Ναύαρχου ε.α και Νομικού)

*(Απομαγνητοφώνηση, επεξεργασία, επιμέλεια από τον Σπ. Καμπιώτη του βίντεο Νο30/19-7-2026 “ΠΡΕΣΠΕΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΤΗ”)
https://www.facebook.com/reel/1571838921620271
Θεωρώ αναγκαίο να κάνω αυτό το βίντεο γιατί άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως ένας φόβος, ότι δηλ. μια φοβική κατάσταση να έρθει στο λαό ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τη θρυλική συνθήκη των Πρεσπών, δηλαδή να την ακυρώσει. Διότι -δήθεν- αυτό θα το εκμεταλλευτεί και ο σουλτάνος από απέναντι για να απαιτήσει και αυτός να εφαρμόσει την διαγραφή της συνθήκης της Λοζάνης.
Πρώτον. Η συνθήκη της Λοζάνης είναι μία συνθήκη πολυμερής δηλαδή υπογράφηκε από περισσότερα του ενός κράτη, και η κυβέρνηση η οποία υπέγραψε τότε τη συνθήκη της Λοζάνης ήταν νόμιμη κυβέρνηση και ήταν εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό σύμφωνα με το σύνταγμά. Στην περίπτωση της συνθήκης των Πρεσπών -όπως τη λένε ή όπως την έχουν ονομάσει- απαγορεύονταν η οποιαδήποτε υπογραφή από πλευράς μας, διότι ένας σοβαρότατος λόγος είναι, ότι η ¨κυβέρνηση¨ αυτή που υπέγραψε ήταν κυβέρνηση δικτατορίας, όπως αυτή και κάθε άλλη είχαν υπάρξει και είχαν ξεκινήσει από τις 06/05/2010. Συνεπώς οτιδήποτε υπεγράφη -και όχι μόνο η συνθήκη των Πρεσπών, αλλά και η συνθήκη για το μπακάλικο της γειτονιάς σας- είναι ανυπόστατο, δηλαδή θεωρείτε ότι ποτέ δεν υπήρξε.
Δεύτερον. Σύμφωνα με το άρθρο 28 του συντάγματος το οποίο καθορίζει τη διαδικασία της εισαγωγής στο εθνικό δίκαιο συνθηκών παρατηρούμε τα εξής:
- Αυτή η διεθνής συνθήκη ή η όποια διεθνή συνθήκη τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας. Δηλαδή θα πρέπει να υπάρξει κάτι ανάλογα αντίστοιχο από το άλλο μέλος το οποίο συμβάλλεται.
- Θα πρέπει να εξυπηρετείται σπουδαίο εθνικό συμφέρον. Ποιο λοιπόν είναι αυτό το εθνικό συμφέρον το σπουδαίο, το οποίο ανάγκασε, για την υπογραφή της συνθήκης των Πρεσπών? Δεν μας είπαν απολύτως τίποτα ακόμα. Αυτή ή αυτό το άρθρο 28, η δυνατότητα δηλ. στοχεύει στη συνεργασία ή στη διευκόλυνση συνεργασίας με άλλα κράτη. Όμως, για πείτε μου σας παρακαλώ, κατά τον χρόνο της υπογραφής αυτής της συνθήκης, υπήρχε κράτος των Σκοπίων? Λοιπόν ακούστε. Δεν υπήρχε κανένα κράτος. Υπήρχαν -μόνο- τα Σκόπια. Εμείς δημιουργήσαμε το κράτος αυτό, το οποίο είναι παράνομο φυσικά, και γιατί δεν είχαμε το δικαίωμα να το να το ονομάσουμε έτσι και κυρίως να το αποδεχτούμε.
Επίσης η Ελλάδα προβαίνει -λέει το 28 -με ελεύθερη βούληση στην υπογραφή, με συνθήκες που υπογράφεται από τα 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών και τα λοιπά κυρώνεται. Αδιάφορο λοιπόν εάν έχει κυρωθεί ή δεν έχει κυρωθεί, -γιατί απ΄ ότι ξέρω δεν έχει κυρωθεί αλλά δεν με απασχολεί καθόλου- γιατί οτιδήποτε έχει συμβεί όπως είπα στην αρχή, είναι εκτός νομιμότητας γιατί όλα έγιναν από κυβέρνηση δικτατορική. …
Και έρχεται και μας λέει ότι προβαίνει ελεύθερα στην υπογραφή μιας σύμβασης, εφόσον -λέει- τηρεί (λέμε τώρα) και αναφέρεται σε σπουδαίο εθνικό συμφέρον, (άραγε ποιο είναι αυτό), πως δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και της βάσης του δημοκρατικού πολιτεύματος και πάντα γίνεται με τον όρο της αμοιβαιότητας και της ισότητας.
Εάν λοιπόν κάποιο από όλα αυτά τα ανωτέρω αναφερθέντα έχει υπάρξει, σας παρακαλώ πάρα πολύ να μου το πείτε και εμένα ώστε να το μάθω και εγώ.
Οτιδήποτε λοιπόν έχει συμβεί και φυσικά και η θρυλική συνθήκη των Πρεσπών δεν απαιτεί τίποτε άλλο, παρά μία κυβέρνηση εθνικής ανάτασης η οποία δεν έχει να κάνει το παραμικρό, παρά μόνο να κηρύξει αυτό το μόρφωμα σαν μία συνθήκη ανυπόστατη και να πάψει να την εφαρμόζει με όλες τις συνέπειες οι οποίες θα προκύψουν από αυτή την μη αναγνώριση.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για θέματα που αναγράφονται από το διαδίκτυο ή τις εικόνες, όπου πάντα σημειώνεται ευκρινώς η πηγή, αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να αφαιρέσουμε αμέσως. Να επισημανθεί ακόμη ότι οι απόψεις του ιστολογίου, ή των αποσταλθέντων κειμένων σε μας, του/τα οποίου/α αναρτούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο και πιστεύουμε ως εκ τούτου δεν φέρουμε ευθύνη από τον νόμο. Από τη στιγμή που απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις τους





Πρόσφατα σχόλια