Υποκλοπές: Ψήφισμα κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου – Ανεπαρκής η αντίδραση της ΕΕ – Η PEGA ζητά από την Κομισιόν να μπει φρένο στα λογισμικά παρακολούθησης
- At 24 Νοεμβρίου, 2023
- Από IoulAp
- In Επίκαιρα, Πολιτική - Οικονομία
0
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην περίπτωση της χώρας μας.
Ανεπαρκή χαρακτηρίζει την αντίδρασή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ένα ψήφισμα κόλαφο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ό,τι αφορά τα λογισμικά παρακολούθησης, ενώ ζητά να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα επιβολής της νομοθεσίας. Υπενθυμίζεται ότι μπούμερανγκ σε βάρος της ελευθερίας του Τύπου μπορεί να γίνει προτεινόμενος νόμος της ΕΕ που υποτίθεται ότι στοχεύει να σταματήσουν οι Κυβερνήσεις να παραβιάζουν τηλέφωνα δημοσιογράφων και να προστατεύσει την ανεξαρτησία και τον πλουραλισμό.
Συγκεκριμένα, με 425 ψήφους υπέρ, 108 κατά και 23 αποχές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με την έλλειψη νομοθετικής συνέχειας στις προτάσεις του, τις οποίες συνέταξαν οι ευρωβουλευτές μετά την ολοκλήρωση του έργου της εξεταστικής επιτροπής και αφορούν στη χρήση του Pegasus και άλλων λογισμικών παρακολούθησης.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ