Για θέματα που αναρτούνται από το διαδίκτυο ή εικόνες, όπου πάντα σημειώνεται ευκρινώς η πηγή, αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε αμέσως. Να επισημανθεί ακόμη ότι οι απόψεις του ιστολόγιου, ή των αποσταλθέντων κειμένων σε μας, του/τα οποίου/α αναρτούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο και πιστεύουμε ως εκ τούτου δεν φέρουμε ευθύνη εκ του νόμου. Από τη στιγμή που απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των συντακτών του
Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΜΕ ΡΗΤΡΑ ΑΞΙΑΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ
- At 04 Δεκεμβρίου, 2025
- Από admin
- In Επίκαιρα, Πολιτική - Οικονομία
0

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2025
Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου
(ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ)
Σόλωνος 21 Καλλιθέα, Τ.Κ.17674
Επικοινωνία: 2114072755 / 6936707030
email: info@daneia-chf.gr
website : www.daneia-chf.gr
Μετά από 10 χρόνια δικαστικού αγώνα κορυφώνεται το δράμα για τους δανειολήπτες των συγκεκριμένων δανείων. Στα πλαίσια αυτά, ο πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα, ώστε την, Παρασκευή 5/12 και ωρα 09:00 στον Άρειο Πάγο να παρευρεθούν όλοι στην εξέταση των συλλογικών αγωγών (κατόπιν διετούς αναβολής), κατά των συστημικών τραπεζών.
Η εν λόγω δίκη είναι ιστορική και κρίσιμη γιατί θα επιλύσει το θέμα οριστικά, ανακόπτοντας τους πλειστηριασμούς, επαναφέροντας το αίσθημα δικαίου και αποτρέποντας έναν πιθανό νέο κύκλο κόκκινων δανείων.
Ουσιαστικά εφόσον κριθεί η κοινή σε όλη την Ευρώπη ρήτρα, ως καταχρηστική, τότε σημαντικό μέρος των υπερκερδών θα επιστρέψει στις χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που στην προσπάθειά τους να μείνουν συνεπείς όλα αυτά τα χρόνια στερήθηκαν βασικών αγαθών, ενώ πολλοί αρρώστησαν ή έφυγαν από τη ζωή, ενώ συγχρόνως θα τονωθεί και η αγορά που ασφυκτιά.
Την ίδια στιγμή ο Άρειος Πάγος θα κληθεί να αναθεωρήσει και να αποστείλει αυτή τη φορά, ως οφείλει βάση της Συνθήκης της Ένωσης, και όπως ομοίως έπραξαν όλα τα ανώτατα δικαστήρια της Ευρώπης, προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) (οδηγία επίλυσης) ώστε και η χώρα μας να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπολοίπων χωρών.
Οι δανειολήπτες στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, προειδοποιώντας για το δράμα τους, αλλά και για το ενδεχόμενο να κατατεθούν χιλιάδες αγωγές αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου αν στερηθούν το ύψιστο δικαίωμα σε «δίκαιη δίκη» -όπως έχουν ήδη κάνει σε προηγούμενη περίπτωση-.
Το βασικό αίτημα των δανειοληπτών είναι η απόφαση που θα προκύψει (δεδικασμένο) να κηρύξει καταχρηστική- άκυρη τη ρήτρα της ισοτιμίας και να εφαρμοστεί ισοτιμία εκταμίευσης. Από την απόφαση έχουν έννομο συμφέρον όλοι οι δανειολήπτες πέραν αυτών που είναι στα συλλογικά δικόγραφα είτε τα δάνειά τους είναι στις τράπεζες, είτε στα funds.
Στις 5/12 ενισχυτικά παρεμβαίνουν υπερ των δανειοληπτών οι 3 μεγάλοι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας (Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης).
EΠΙΣΗΜΑΝΣΗ