Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025
- At 13 Δεκεμβρίου, 2025
- Από admin
- In Τσουκνίδα
0


Η Ελληνική Γη Πεθαίνει.
Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους. Αγρότες με την πλάτη στον τοίχο. Η ελληνική ύπαιθρος ξεσηκώνεται και αυτή τη φορά δεν είναι διαμαρτυρία. Είναι κραυγή επιβίωσης.
Σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ. 600 εκατομμύρια χαμένα. Εκατοντάδες χιλιάδες ζώα θανατώθηκαν. Πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα – όλα πάνω 30-40%.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι με την πλάτη στον τοίχο.
Χωρίς περιθώρια.
Χωρίς μέλλον.

Σε μία δεκαετία: 22% λιγότερες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, 20% λιγότερες κτηνοτροφικές, σαράντα ένα% λιγότεροι αμπελώνες. Τα χωριά αδειάζουν. Η γη εγκαταλείπεται. Η Ελλάδα αιμορραγεί.
Η Ελλάδα έλαβε τη μεγαλύτερη αγροτική στήριξη στην ΕΕ – δισεκατομμύρια ευρώ. Πού πήγαν;
Στη διαφθορά. Στην κακοδιαχείριση.
Οι Έλληνες αγρότες παράγουν 20-25% λιγότερο από τους Ευρωπαίους – όχι γιατί είναι ανίκανοι, αλλά γιατί τους εγκατέλειψαν.
Και τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί σκουλικοτροφή και εργαστηριακό κρέας. Ιταλία και Ουγγαρία είπαν ΟΧΙ. Αμερικανικές πολιτείες το απαγόρευσαν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σιωπά. Πότε θα προστατεύσουμε την ελληνική κτηνοτροφία;
Αυτό είναι εθνικό ζήτημα επιβίωσης. Χώρα χωρίς πρωτογενή τομέα δεν έχει μέλλον. Οι αγρότες δεν ζητούν ελεημοσύνη – ζητούν δικαιοσύνη. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας. Και ΠΡΕΠΕΙ να κερδηθεί!