Αναδιάρθρωση τής ΕΥΠ….!!!
- At 05 Δεκεμβρίου, 2022
- Από admin
- In Επίκαιρα, Πολιτική - Οικονομία
1

γράφει ο Φίλιππος Αναστασίου
Η Ελληνική ΕΥΠ, για λόγους Εθνικής Αμύνης οφείλει νά παραμείνει εκτός όλων τών σχετικών κομματικών αναταράξεων και αντιπαραθέσεων τού προσφάτου παρελθόντος..!!!
Ο κ. Σάββας Καλεντερίδης, απόστρατος Ταξίαρχος τού Ελληνικού Στρατού και πρώην μυστικός πράκτορας τής ΕΥΠ, με πολυετή δράσιν στην Ελληνικήν Πρεσβεία στην Άγκυρα, ανέφερε προ ολίγων ημερών ότι η ΕΥΠ θα πρέπει οπωσδήποτε να διαχωρισθεί σέ δύο Τμήματα, το μεν ένα υπεύθυνο για το εσωτερικόν τής Χώρας και το δεύτερο για το εξωτερικόν, κατά τα πρότυπα τής Βρετανικής Intelligence Service MI5 & MI6 και τής Αμερικανικής CIA και τού FBI στις ΗΠΑ…!!!
Καλόν θα είναι να ερευνηθεί επίσης και το πώς είναι οργανωμένες οι αντίστοιχες Μυστικές Υπηρεσίες τής Γαλλίας, τής Γερμανίας και τού Ισραήλ. Ειδικά για το Ισραήλ, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, η μεν περίφημη Mossad έχει ασχοληθεί μόνον με το εξωτερικόν τής Χώρας, ενώ για την εσωτερική ασφάλειαν υφίσταται μία άλλη μυστική Υπηρεσία, εξ ίσου πολύ καλά οργανωμένη και πολύ αποτελεσματική όπως η Mossad..!!!
Καλό Θα ήταν ακόμη, διόλου να ΜΉΝ υποτιμούμε και την πολύ καλή Τουρκική Υπηρεσία, την ΜΙΤ..!!!
Ο αρχηγός τής Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας, τής περιβόητης ΜΙΤ, και προσωπικός φίλος τού Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και Μέλος τού Εθνικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας τής Τουρκίας, είναι ένας πανέξυπνος και πολύ αποτελεσματικός άνθρωπος ονομαζόμενος HAKAN FIDAN.
Όταν ανέλαβε την αρχηγία και την Διοίκηση τής ΜΙΤ, άλλαξε τά πάντα, έκανε πλήρη αναδιοργάνωση τής Υπηρεσίας. Επισκέφθηκε προσωπικά την MI5 και την MI6 στην Μ. Βρετανία, καθώς και το FBI και την CIA στις ΗΠΑ, ( ΔΈΝ γνωρίζω εάν τυχόν επισκέφθηκε ακόμη και το Ισραήλ ), και μελέτησε επισταμένως τον τρόπον διαρθρώσεώς των και δράσεως των και στην συνέχεια εφάρμοσε το δικό του σύστημα, το οποίο είναι ένα έξυπνο μείγμα, ένα αμάλγαμα από ΟΛΕΣ τίς πιο πάνω ξένες Υπηρεσίες, καθιστώντας έτσι τελικά την ΜΙΤ ως μίαν αξιόλογη Υπηρεσία όντως υποδειγματική και όντως πολύ αποτελεσματική στο έργον της..!!!
Κατά τον κ. Σάββα Καλεντερίδη, η ΜΙΤ διαθέτει στην Πατρίδα μας κάπου 5.000 μυστικούς πράκτορες, διασκορπισμένους σέ ολόκληρη την Ελληνικήν Επικράτεια, οι περισσότεροι των οποίων μάλιστα ΔΈΝ είναι καν Τούρκοι, αλλά μουσουλμάνοι, προερχόμενοι από φιλικές προς την Τουρκία χώρες όπως πχ το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Ιράν κ.α.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
I reviewed your blog it’s really good. thanks a lot for the information about this blog. I want more information
gate io