ΑΚΚΕΛ για Σινά: Η αιχμάλωτη διοίκηση της Εκκλησίας θα δέχεται οτιδήποτε θέλει το κυβερνητικό καθεστώς, όπως αποκάλυψε έγγραφο βρετανικού πρακτορικού κυκλώματος
- At 26 Οκτωβρίου, 2026
- Από IoulAp
- In Διεθνή, Επίκαιρα, Ορθόδοξα νέα, Πολιτική - Οικονομία
0
26/10/2026 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η προδοσία του κυβερνητικού καθεστώτος Μητσοτάκη κατά της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά και της Ορθοδοξίας ήταν αναμενόμενη για το ΑΚΚΕΛ. Όπως επίσης και ότι η εκκλησιαστική διοίκηση στην Ελλάδα δεν θα αντιταχθεί καθόλου στα μητσοτακικά σχέδια, θα ευθυγραμμιστεί με την κυβέρνηση και θα αγνοήσει κάθε καταγγελία της κλοπής των περιουσιακών στοιχείων της Ιεράς Μονής, όπως είδαμε να γίνονται πολλές καταγγελίες.
Το ΑΚΚΕΛ δεν εισέρχεται σε αυτή την χρονική στιγμή στα αναλυτικά περιεχόμενα της συμφωνίας με τις αιγυπτιακές Αρχές, τα οποία ακόμη διατηρούνται κρυφά. Θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι ΔΕΝ πρέπει να περιμένουμε ΚΑΜΜΙΑ αντίσταση από την εκκλησιαστική διοίκηση διότι βρίσκεται υπό αιχμαλωσία από την προηγούμενη δεκαετία, όπως έχει αποκαλύψει το ΑΚΚΕΛ (https://akkelparty.blogspot.com/2021/10/blog-post_80.html κλπ). Τόσο η κυβέρνηση Τσίπρα όσο και Μητσοτάκη στοχοποίησαν και την Εκκλησία με υποκλοπές, εκβιασμούς, εκφοβισμούς κλπ για να «τσιμεντώσουν» όσο το δυνατόν περισσότερους στη τυφλή υποστήριξη σε οτιδήποτε επιθυμεί η κυβέρνηση και κατά οτιδήποτε δεν επιθυμεί.
Η πρώτη μαζική εφαρμογή αυτού του ελέγχου έγινε για την στήριξη της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών με ξεπούλημα της Μακεδονίας υπέρ των Σκοπιανών Ναζί, μέσω της αντιρωσικής στρατολόγησης. Αυτό είναι απολύτως αποδεδειγμένο μέσω δημοσίευσης σε βιβλίο μέλους κυκλώματος παραπληροφόρησης και δολοφονίας χαρακτήρων (Integrity Initiative) που στήθηκε, οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας και Εξωτερικών. Είναι σελίδα βιβλίου που δημοσιοποιεί και επικροτεί παρακολουθήσεις, εκφοβισμούς και εκβιασμούς μητροπολιτών, σε εκείνη την περίπτωση για να παγιωθεί η αντιρωσική πολιτική, αλλά το κύκλωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιβολή κάθε κυβερνητικής επιθυμίας στην εκκλησιαστική διοίκηση.
Το ακόλουθο απόσπασμα (σελ. 389) από το βιβλίο «Η ΤΡΙΤΗ ΡΩΜΗ» που έγραψε ο συγγραφέας τουριστικών οδηγών Αλέξανδρος Μασσαβέτας, παρουσιάζει την κατάσταση παρεμβάσεων χωρίς όριο μέσα στην Εκκλησία, ειδικά για την εκλογή Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών, οι οποίοι δεν θα είναι ανεξάρτητοι αλλά θα είναι προσανατολισμένοι προς την Δύση, ώστε να μην κινδυνεύουν πολιτικά και άλλα συμφέροντα από Μητροπολίτες που επιθυμούν να έχουν ισορροπημένη σχέση και κανονικές σχέσεις με τη ρωσική Εκκλησία. Σε μία επίδειξη ισχύος και ελέγχου αποκαλύπτει ότι οι Ιεράρχες παρακολουθούνται και το “κράτος” (το ελληνικό ή άλλο;) μπορεί εύκολα να επέμβει για οτιδήποτε, στην συγκεκριμένη περίπτωση γράφει για αντιρωσικές ενέργειες και επιβολή δυτικών συμφερόντων στους Ιεράρχες. Όταν διαβάσαμε για πρώτη φορά το κείμενο το 2019 είπαμε ότι αυτούς αν τους πει η κυβέρνηση μέχρι και να κλείσουν τις Εκκλησίες, θα τις κλείσουν. Μετά από μερικούς μήνες με τον COVID έγινε ακριβώς αυτό. Τα λόγια είναι περιττά, απλώς διαβάστε:
«Η απειλή “ρωσικής άλωσης” της ελλαδικής Εκκλησίας πρέπει να θεωρηθεί σοβαρή μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ο Ανδρέας Λουδάρος πιστεύει πως μεταξύ των “ρωσόφιλων” μητροπολιτών πραγματικά επικίνδυνοι είναι μονάχα εκείνοι που διεκδικούν τα ανώτατα αξιώματα στην ελλαδική Εκκλησία για την επόμενη ημέρα. “Για παράδειγμα το να γίνει ένας κραυγαλέα φιλορώσος μητροπολίτης στην Θεσσαλονίκη, εκκλησιαστικά πολύ σημαντική καθώς πρόκειται για την δεύτερη σημαντικότερη πόλη του Βυζαντίου, θα ήταν πραγματική καταστροφή”. Ειδικά το ενδεχόμενο ανάρρησης στον αρχιεπισκοπικό θρόνο μητροπολίτη που ταυτίζεται με τις θέσεις της Μόσχας το αποκλείουν κατηγορηματικά πηγές με καλή γνώση της εθνικής πολιτικής ασφαλείας. Οι πηγές αυτές επισημαίνουν πως ένα τέτοιο σενάριο “αντίκειται στο εθνικό συμφέρον” και δεν πρόκειται να επιτραπεί. Δεδομένου μάλιστα του ατελούς του χωρισμού Εκκλησίας και κράτους στην Ελλάδα, η παρέμβαση του κράτους προκειμένου να αποτρέψει κάτι που θεωρεί βλαπτικό για τα συμφέροντά του είναι πολύ εύκολη. “Οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν στενά κάθε κίνηση των μητροπολιτών εκείνων που είναι γνωστό πως τρέφουν φιλοδοξίες για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Οποιοσδήποτε έχει εκφράσει φιλορωσικές θέσεις είτε θα εξαναγκαστεί εγκαίρως να μην υποβάλει υποψηφιότητα είτε να την αποσύρει, αν ποτέ υποβληθεί. Εν ανάγκη θα εξαντληθεί κάθε μέσο πίεσης” τονίζουν απερίφραστα οι εν λόγω πηγές»
Αποκαλύπτεται πλήρως ότι η διοίκηση της Εκκλησίας έχει υποχρεωθεί σε απόλυτη ευθυγράμμιση με οποιαδήποτε κυβερνητική επιθυμία για όσο καιρό υπάρχει στην εξουσία το σημερινό κυβερνητικό καθεστώς Μητσοτάκη-Τσίπρα. Η προδοσία κατά της Ιεράς Μονής στο Σινά απλώς και δυστυχώς επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά αυτό που αποκαλύφθηκε από την προηγούμενη δεκαετία.
Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ
Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL
Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480
Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480
https://www.facebook.com/profile.php?id=100050652106329
akkel.president@gmail.com, akkel.press@gmail.com
https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty
https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis
https://www.tiktok.com/@vakis_tsiompanidis1
https://www.tiktok.com/@vakis_tsiompanidis
https://www.tiktok.com/@akkelpartypress
https://www.facebook.com/AKKEL.Press/
https://truthsocial.com/@AKKELpress
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για θέματα που αναγράφονται από το διαδίκτυο ή τις εικόνες, όπου πάντα σημειώνεται ευκρινώς η πηγή, αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να αφαιρέσουμε αμέσως. Να επισημανθεί ακόμη ότι οι απόψεις του ιστολογίου, ή των αποσταλθέντων κειμένων σε μας, του/τα οποίου/α αναρτούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο και πιστεύουμε ως εκ τούτου δεν φέρουμε ευθύνη από τον νόμο. Από τη στιγμή που απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις τους.





Πρόσφατα σχόλια