«Γαλάζια Πατρίδα»: Τι θα κάνουν τα 102 τουρκικά πλοία σ’ αυτή την πρόβα πολέμου
- At 26 Φεβρουαρίου, 2019
- Από IoulAp
- In Διεθνή, Επίκαιρα, Πολιτική - Οικονομία
0
Σε επιφυλακή είναι οι ελληνικές και οι κυπριακές Ενοπλες Δυνάμεις λόγω της στρατιωτικής άσκησης που ξεκινά αύριο η Τουρκία. Η Αγκυρα θέλει με την «Γαλάζια Πατρίδα» να κάνει επίδειξη δύναμης, ενόψει και των ανακοινώσεων των ξένων εταιρειών για υδρογονάνθρακες.
Τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας θα ανοιχτούν στις 3 θάλασσες που την περιβάλλουν για τη γιγαντιαία «πρόβα πολέμου», όπως επισημαίνει ρεπορτάζ του CNNTürk.
Σύμφωνα με το σχέδιο της άσκησης, φρεγάτες και κορβέτες πλήρως εξοπλισμένες με πολεμοφόδια θα ξεκινήσουν από τις ναυτικές βάσεις του Γκιολτζούκ (θάλασσα Μαρμαρά – Κωνσταντινούπολη) και της Ακσάζ (Αιγαίο – πάνω από Ρόδο) και θα ανοιχθούν στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο.
Σύμφωνα με το Open TV, συνολικά 102 πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», ανάμεσά τους υποβρύχια, καθώς και εγχώριες κορβέτες.
Η συνέχεια εδώ:
«Γαλάζια Πατρίδα»: Τι θα κάνουν τα 102 τουρκικά πλοία σ’ αυτή την πρόβα πολέμου





Πρόσφατα σχόλια