Επιστροφή στον Έβρο: Οδοιπορικό στα παραμεθόρια χωριά από την “Καθημερινή”
- At 25 Απριλίου, 2020
- Από IoulAp
- In Διεθνή, Επίκαιρα, Πολιτική - Οικονομία
0
Το περιοδικό «Κ» της εφημερίδας “Καθημερινή” ταξίδεψε στα παραμεθόρια χωριά του βόρειου Έβρου, που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα τον περασμένο Μάρτιο και τώρα είναι αντιμέτωπα με μια δεύτερη, διαδοχική κρίση, την οποία πάντως αντιμετωπίζουν με χαμόγελο και αναπάντεχη πειθαρχία.
Η ξαφνική καλοκαιρία πρέπει να αναστάτωσε και τους πελαργούς. Το χαρακτηριστικό τους κροτάλισμα, που φτάνει σαν μακρινός αντίλαλος από τις όχθες του ποταμού, διαπερνά όλα τα χωριά της παραμεθόριας ζώνης του βόρειου Έβρου· είναι τα ίδια χωριά που τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη στην πρώτη γραμμή μιας εκρηκτικής επικαιρότητας, εξαιτίας της τεχνητής κρίσης που δημιούργησε η απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να προτρέψει λίγες χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους να περάσουν μαζικά στο ελληνικό έδαφος.
Η συνέχεια εδώ…
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για θέματα που αναρτούνται από το διαδίκτυο ή εικόνες, όπου πάντα σημειώνεται ευκρινώς η πηγή, αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε αμέσως. Να επισημανθεί ακόμη ότι οι απόψεις του ιστολόγιου, ή των αποσταλθέντων κειμένων σε μας, του/τα οποίου/α αναρτούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο και πιστεύουμε ως εκ τούτου δεν φέρουμε ευθύνη εκ του νόμου. Από τη στιγμή που απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των συντακτών τους.





Πρόσφατα σχόλια