Μεγάλη απόσταση χωρίζει ακόμη Ελλάδα και δανειστές
- At 20 Μαρτίου, 2017
- Από IoulAp
- In Επίκαιρα, Πολιτική - Οικονομία
0
Η κατάστρωση χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης θα βρεθεί στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup. Ωστόσο η ελληνική πλευρά δεν δείχνει έτοιμη να κλείσει το θέμα.
Τον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος με στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στις 7 Απριλίου θα επιδιώξουν στη σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup στις Βρυξέλλες οι δανειστές και η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές παραμένει σημαντική. Σύμφωνα με κοινοτική πηγή στη βελγική πρωτεύουσα όλα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις που θα γίνουν στο περιθώριο της συνεδρίασης μεταξύ αξιωματούχων της Ευρωζώνης και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Όλο αυτό το διάστημα η ελληνική κυβέρνηση δεν δείχνει έτοιμη να κλείσει την αξιολόγηση προφανώς γιατί δεν έχει αποσπάσει τα ανταλλάγματα που επιδιώκει τόσο στην αντιστάθμιση των δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία θα λάβει για τη διασφάλιση πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018, όσο και στις αλλαγές στα εργασιακά.
η συνέχεια εδώ :





Πρόσφατα σχόλια