Για θέματα που αναρτούνται από το διαδίκτυο ή εικόνες, όπου πάντα σημειώνεται ευκρινώς η πηγή, αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε αμέσως. Να επισημανθεί ακόμη ότι οι απόψεις του ιστολόγιου, ή των αποσταλθέντων κειμένων σε μας, του/τα οποίου/α αναρτούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο και πιστεύουμε ως εκ τούτου δεν φέρουμε ευθύνη εκ του νόμου. Από τη στιγμή που απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των συντακτών τους.
ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
- At 21 Οκτωβρίου, 2021
- Από IoulAp
- In Επίκαιρα, Πολιτική - Οικονομία
0
Έγραψε στο Facebok o κ.Ιωάννης Δεβούρος – Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ – Στρατηγός ε.α.
Συνάδελφοι με Στολή και Εθνόσημο – φίλοι των ΕΔ 3 ώρες.
Καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι, σας ενημερώνω ότι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021,Δικαστήρια πρώην ΣΣΕ, αίθουσα Προκάτ Νο 3, Πινάκιο αριθμός υπόθεσης Νο3, έχει οριστεί η δικάσιμος ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της αγωγής που έκανε η ΕΑΑΣ κατά των : Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία “Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις” Αληθινό Ραδιόφωνο”, του κ. Σέργιου Χατζηνικολάου ιδιοκτήτου του ραδιοφωνικού σταθμού και του κ. Μπογιόπουλου Νικολάου, δημοσιογράφου. Ιστορικό ης υπόθεσης:
…Την Παρασκευή 5/3/21 κατά την διάρκεια καθημερινής ρσδιοφωνικής εκπομπής του τρίτου εναγόμενου κ. Μπογιόπουλου Νίκου, κατά την συζήτηση – σχολιασμό, άσχετης με την ΕΑΑΣ πρόθεσης του νυν δημάρχου Κόνιτσας να τοποθετήσει το άγαλμα της Βασίλισσας Φρειδερίκης στον δήμο του, εξετράπει σε γενικευμένη, από ραδιοφώνου περιφρόνηση του συνόλου των ε.α Στρατιωτικών, με υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στην ΕΑΑΣ, το θεσμικό όργανο που διοργανώνει τις προσκυνηματικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής κατά την επέτειο της τελευταίας μάχης του εμφυλίου πολέμου στα όρη Γράμμο και Βίτσι, με χαρακτηριστική και έντονη χυδαιότητα και ψευδολογία είπε : “αλήτες απόστρατοι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών “
…Επίσης ισχυρίστηκε ότι οργανώνουμε “γιορτές Μίσους ,Μαυρίλας και Επαναφοράς του Φασισμού”! Ακόμη χειρότερα ισχυρίσθηκε συνειδητά και ψευδώς ότι επιδεικνύουμε ” Φασιστική νοοτροπία”, είμαστε “Φασίστες” και ότι παραβήκαμε τον νόμο!!! Στην πρόσφατα γενόμενη επερώτηση των 57 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούν να πάρει θέση ο κ. Υπουργός Άμυνας, πουθενά δεν αναφέρονται οι υβριστικές εκφράσεις που εκστόμισε συνειδητά εναντίον μας, ο κ. Μπογιόπουλος.
Όλα καλύπτονται παραπλανητικά, με την λέξη “Κριτική”!!! Θεωρητικά ακόμη και οι υπογράφοντες βουλευτές είναι πιθανόν να εξαπατήθηκαν, στον βωμό της σκοπιμότητας και της μισής αλήθειας!!! Η αγωγή που υπεβλήθει αφορά αποκλειστικά την εξύβριση του κ. Μπογιόπουλου εναντίον των Αποστράτων Αξιωματικών και καμία σχέση δεν έχει με Ιδεολογικούς και Πολιτικούς λόγους!!!
Παραθέτω σχετική με το θέμα ανάρτηση του συναδέλφου Αντγου ε.α Λάμπρου Τζούμη, Λάμπρος Τζούμης. Σας προτρέπω να την διαβάσετε.
“Όταν η χυδαιότητα ονομάζεται κριτική H Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού υπέβαλε αγωγή στο δημοσιογράφο Ν. Μπογιόπουλο, διότι σε ραδιοφωνική εκπομπή είχε αποκαλέσει τα μέλη της ένωσης: «Αλήτες απόστρατοι της Ένωσης Αξιωματικών» αναφερόμενος στη συμμετοχή στις εκδηλώσεις στο Βίτσι. Είχε προηγηθεί εξώδικο που ζητούσε από το δημοσιογράφο να ανασκευάσει αλλά αυτός παρέμεινε, αμετάπειστος :
«Σαν ατσάλινο τείχος που αλύγιστο ορμάει στα πεδία των τίμιων μαχών με αρχηγούς Σαμαρινιώτη τον Σαράφη, τον Άρη που ειν΄ οι μάνες του Λαϊκού Στρατού».
Τώρα που ήλθε η ώρα να εκδικαστεί η υπόθεση σύσσωμη η αριστερά βρέθηκε στο πλευρό του «αγωνιστή». Ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Δρίτσα και με τις υπογραφές 56 βουλευτών ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να ασκήσει ακόμα και έλεγχο στις επιλογές της Ένωσης επειδή υπέβαλλε κατά το ΣΥΡΙΖΑ την «απαράδεκτη αγωγή στο δημοσιογράφο που έκανε σφοδρή κριτική για τις γιορτές μίσους, στις οποίες οι ηττηθέντες μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού αποκαλέστηκαν κομμουνιστοσυμμορίτες»…
Κατά το ΣΥΡΙΖΑ η ύβρις «αλήτες» είναι κριτική! Εκτός αυτού επικαλείται και την «οργισμένη δημοκρατική αντίδραση» για τις γιορτές αυτές του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια στη Βουλή, που οδήγησε στη διαγραφή του Κ. Μπογδάνου. Της ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΚΚΕ που φαίνεται ότι παρά τις σχέσεις με το δημοσιογράφο που έχουν περάσει από σαράντα κύματα και τον έχουν οδηγήσει εκτός Ριζοσπάστη, δεν τον ξεχνά. Η αγωγή χαρακτηρίστηκε από το ΚΚΕ: «άθλια και απαράδεκτη» και αποδόθηκε: «στον αντικομμουνισμό με πρακτικές και φρασεολογία βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και εξοριών».
Είναι χαρακτηριστικό της αριστεράς η «χυδαιότητα να ονομάζεται κριτική» όταν προέρχεται από συναγωνιστές και να παραποιεί την ιστορική αλήθεια που αφορά πράξεις της που έχουν προκαλέσει πόνο στην Ελλάδα και δυστυχώς γι αυτούς δεν ξεχνιούνται. Δεν επιθυμεί τις γιορτές στο Βίτσι και θα κάνει ότι μπορεί να τις σταματήσει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ταινία «ΕΛΕΝΗ» του Νίκου Γκατζογιάννη που προβλήθηκε στην Ελλάδα το 1985. Όπως είναι γνωστό, περιγράφει την ιστορία και την εκτέλεση της μητέρας του συγγραφέα από λαϊκό δικαστήριο του «Δημοκρατικού» Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), επειδή προσπάθησε να σώσει τα παιδιά της από το παιδομάζωμα. Η ταινία πολεμήθηκε από μερίδα του τύπου, προβλήθηκε μόνο για λίγες ημέρες στην Ελλάδα αλλά λόγω «δημοκρατικών» απειλών, βομβιστικών επιθέσεων, ξυλοδαρμών και προπηλακισμών των θεατών από τους οργανωμένους οπαδούς της αριστεράς, τελικά η προβολή της σταμάτησε.”!





Πρόσφατα σχόλια