Το ειδικότερο πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα είναι ότι φυσάνε συνήθως βορειοανατολικοί άνεμοι, τα γνωστά μας μελτέμια (ετησίες). Αυτό σημαίνει ότι μια οποιαδήποτε πυρηνική καταστροφή στη Βουλγαρία θα πλήξει δυσανάλογα την Ελλάδα, μεταφέροντας στη χώρα, περιλαμβανομένου του λεκανοπεδίου της Αττικής, όπου κατοικεί περίπου ο μισός πληθυσμός το θανατηφόρο ραδιενεργό φορτίο.
Στη Βουλγαρία τα πυρηνικά, στην Ελλάδα η απειλή
- At 29 Μαρτίου, 2024
- Από admin
- In Διεθνή, Επίκαιρα, Πολιτική - Οικονομία
0
Υπέρμαχος της πυρηνικής ενέργειας εμφανίστηκε πάλι ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Υπέρμαχος της πυρηνικής ενέργειας εμφανίστηκε πάλι ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Όπως και πολλούς άλλους πολιτικούς της εποχής μας, το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια των πολιτών τους. Είναι πιθανό να θέλει εξάλλου να εξυπηρετήσει ένα από τα ισχυρότερα λόμπι παγκοσμίως, αυτό της πυρηνικής ενέργειας, που έχουν εμποδίσει την ανάπτυξή του οι όλο και σοβαρότερες μεγάλες πυρηνικές καταστροφές, με μη αναστρέψιμες συνέπειες, από το Three Miles Island στο Τσερνόμπιλ και από κει στη Φουκουσίμα (ενδιεκτικά εδώ και εδώ).
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για θέματα που αναρτούνται από το διαδίκτυο ή εικόνες, όπου πάντα σημειώνεται ευκρινώς η πηγή, αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε αμέσως. Να επισημανθεί ακόμη ότι οι απόψεις του ιστολόγιου, ή των αποσταλθέντων κειμένων σε μας, του/τα οποίου/α αναρτούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο και πιστεύουμε ως εκ τούτου δεν φέρουμε ευθύνη εκ του νόμου. Από τη στιγμή που απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των συντακτών του





Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια…
Στη Βουλγαρία τα πυρηνικά, στην Ελλάδα η απειλή | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (konstantakopoulos.gr)