Γιατί ο νέος πολεμικός γύρος στη Μέση Ανατολή;
- At 16 Ιουνίου, 2025
- Από IoulAp
- In Διεθνή, Επίκαιρα, Πολιτική - Οικονομία
0
Του Νίκου Ιγγλέση
Η προληπτική επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν, που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή 13 Ιουνίου, ήταν μια άριστα σχεδιασμένη επιχείρηση. Ισραηλινοί πράκτορες της Μοσάντ και ειδικές δυνάμεις εντός του ιρανικού εδάφους εξουδετέρωσαν με drones, μεγάλο μέρος, των ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και σκότωσαν τους επικεφαλής των αεροδιαστημικών και των πυραυλικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης καθώς και ορισμένους από τους κορυφαίους επιστήμονες του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Στη συνέχεια ακολούθησε επίθεση περίπου 200 μαχητικών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας που, χωρίς ουσιαστική αντίδραση της αντιαεροπορικής άμυνας, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις και βάσεις των πυραυλικών όπλων του Ιράν. Την επομένη, το Ιράν απάντησε με την εκτόξευση δεκάδων βαλλιστικών πυραύλων στο ισραηλινό έδαφος.
Γιατί ο νέος πολεμικός γύρος στη Μέση Ανατολή; | Ελληνική Αντίσταση
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για θέματα που αναρτούνται από το διαδίκτυο ή εικόνες, όπου πάντα σημειώνεται ευκρινώς η πηγή, αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε αμέσως. Να επισημανθεί ακόμη ότι οι απόψεις του ιστολόγιου, ή των αποσταλθέντων κειμένων σε μας, του/τα οποίου/α αναρτούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο και πιστεύουμε ως εκ τούτου δεν φέρουμε ευθύνη εκ του νόμου. Από τη στιγμή που απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των συντακτών τους





Πρόσφατα σχόλια