Στοιχεία-σοκ για τη «διαρροή εγκεφάλων» από την Ελλάδα: Εφυγαν 450.000 Ελληνες σε 8 χρόνια
- At 08 Μαρτίου, 2017
- Από IoulAp
- In Επίκαιρα
0
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα (7/3) για την αγορά εργασίας και την μετανάστευση των Ελλήνων σε ημερίδα του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου.
Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, η Ελλάδα είναι μια χώρα που γερνάει με πολύ μεγάλη ταχύτητα, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα η χώρα είναι η «διαρροή εγκεφάλων»: Οι περίπου 450.000 Ελληνες που έφυγαν από την Ελλάδα την περίοδο 2008 – 2016 για να αναζητήσουν εργασία σε άλλες χώρες έχουν αποδώσει στις οικονομίες των χωρών αυτών, κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Οι άνθρωποι αυτοί είναι στην πλειοψηφία τους κάτω των 45 ετών. Η επιστροφή τους πρέπει να γίνει εθνικός στόχος» συμφώνησαν οι πρώην υπουργοί Αννα Διαμαντοπούλου και Γιάννης Βρούτσης στη συζήτηση με θέμα «Ο ρόλος της κυβέρνησης στην προσέλκυση και συγκράτηση του ταλέντου για τη διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της χώρας».
η συνέχεια εδώ :





Πρόσφατα σχόλια