Νίκος Νικολόπουλος: Το ΣΕΦ και το Επιτελικό Ψέμα: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Αστυνομικός Υποταγμός στην Ολιγαρχία
- At 05 Ιουνίου, 2025
- Από IoulAp
- In Αθλητικά, Επίκαιρα, Πολιτική - Οικονομία
0
Δήλωση του Πρόεδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκου Νικολόπουλου
Όσο η Ελλάδα υποκλίνει στα θεαθήναι της “ψηφιακής μετάβασης” και της “αξιολόγησης του Δημοσίου”, η πραγματικότητα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποκάλυψε ένα δυσάρεστο έργο κρατικής καπιτουλάσσης στην ολιγαρχία. Τα γεγονότα του δεύτερου τελικού μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν ήταν απλώς ένα εκτροχιασμένο ντέρμπι. Ήταν το αποτελεσματικό πιστοποιητικό γέννησης της νέας Ελληνικής Μπανανίας, όπου ο νόμος λυγίζει μπροστά σε πολιτικές συμφωνίες και οικονομικές εξαρτήσεις.
1. Η Αστυνομική Αναπηρία: “Δημόσιο Συμφέρον” vs. Νομική Ισότητα
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών, Δημοσθένη Πάκο, η σύλληψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου “ματαιώθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος”. Αυτή η φράση – ένας ευφημισμός για την πολιτική επικύρωση ατιμωρησίας – αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα της διχασμένης εφαρμογής του νόμου. Ενώ ο απλός πολίτης συλλαμβάνεται για μια φορολογική παραβίαση ή ένα αδίκημα διαβίωσης, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απειλεί δημοσίως τον πρόεδρο του αντιπάλου με “γενετήσια πράξη απέναντι σε ανήλικο” και παραμένει ελεύθερος.
Η δικαιολογία του κ. Πάκου ότι “δεν άνοιξε ρουθούνι” είναι ειρωνική: όταν η Αστυνομία επιλέγει να μην αντιδρά σε υβριστικά συνθήματα εναντίον νεκρών και σε πανό κατά αξιωματούχων, αλλά να αποσύρεται για να “μην γίνει αποδιοπομπαίος τράγος”, τότε παραδέχεται συστημική δειλία. Η εφαρμογή του νόμου γίνεται ανάλογα με το κοινωνικό βάρος του δράστη – όχι ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος.
2. Το Θέατρο της Συμφιλίωσης: Η Επικοινωνιακή Χειραγώγηση ως Κρατική Τακτική
Αντί να αφήσει τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει, η κυβέρνηση επέλεξε την επιτελική κωμωδία: μια “σύνοδο κορυφής” υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού, όπου οι “μαριονέτες της ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΟΚΡΑΤΙΑΣ” προσπάθησαν να επιβάλουν ένα “σύμφωνο μη επίθεσης”.
Το αποτέλεσμα; Γελοιοποίηση του κράτους δικαίου: – Οι «υψηλοί προσκεκλημένοι» αρνήθηκαν να υπογράψουν το σύμφωνο συμβίωσης εντός των αγωνιστικών αθλητικών χώρων, καταργώντας δημοσίως την αυθεντία της «στιβαρής» κυβέρνησης των Α(χ)ΡΙΣΤΩΝ. – Η συνάντηση έγινε ρεβεγιόν για την αδυναμία του “επιτελικού κράτους” να επιβάλει ακόμη και συμβολικές πράξεις τάξης.
- Νταβατζηδοκρατία: Το Ασφαλιστικό Δίχτυ της Ολιγαρχίας
Το “επιτελικό κράτος” μετατράπηκε σε μπανανία επειδή η κυβέρνηση δένει την πολιτική της επιβίωση με οικονομικά συμφέροντα: – Χρηματοδότηση ΜΜΕ: Οι πολιτικοί χορηγοί ελέγχουν την ενημερωτική ατζέντα. – Εξάρτηση από ομάδες πίεσης: Η αποφυγή σύλληψης και τήρησης των νόμων δείχνει ότι δικαιοσύνη και αστυνομία λειτουργούν ως εκτελεστικό όργανο οικονομικών ελίτ.
Όταν ο κ. Πάκος παραδέχεται ότι “οι μεγαλοπαράγοντες πρέπει να αναλάβουν ευθύνη για την ασφάλεια στα γήπεδα”, ουσιαστικά παραιτείται του κρατικού μονοπωλίου στη διατήρηση της τάξης. Αυτή είναι η τελική μορφή της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εξουσίας.
- Το Κόστος της Εικόνας: Γιατί η Κυβέρνηση Προτιμά το “Θέατρο” από τη Δράση
Η “επικοινωνιακή διαχείριση” των γεγονότων στο ΣΕΦ δεν είναι απλός ανικανότητα. Είναι τακτική επιβίωσης: – Φόβος Πολιτικού Κόστους – Στρατηγική Αποπροσανατολισμού – Αποδόμηση Εμπιστοσύνης
Συμπέρασμα: Από το “Επιτελικό Κράτος” στον “Επιτελικό Εφιάλτη”
Το μόνο πράγμα που “επιτελεί” σήμερα αυτή η κυβέρνηση είναι η συστηματική διάβρωση της νομοκρατίας.
Τα γεγονότα στο ΣΕΦ δεν είναι μεμονωμένο επεισόδιο, αλλά σύμπτωμα μιας καρκινώδους νοοτροπίας: «Η Πολιτεία δεν πρέπει να ενεργεί με οπαδικά αισθήματα», όπως ανέφερε ο δικηγόρος Κ. Ντάλτας.
Αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκης δεν ενεργεί ούτε καν με πολιτικά αισθήματα. Ενεργεί με υπολογισμούς δουλοπρεπούς σχέσης με την οικονομική μεγαλομπουρζουαζία.
Μέχρι να αναγνωριστεί ότι η ισότητα εμπρός στον νόμο δεν διαπραγματεύεται, η Ελλάδα θα παραμένει μια δημοκρατία θεατρικής σκηνής – όπου οι ηθοποιοί είναι ολιγάρχες, οι σκηνοθέτες υπουργοί, και το κοινό πολίτες-θύματα μιας τραγωδίας που επαναλαμβάνεται.
Η χρεοκοπία της ηθικής είναι πιο επικίνδυνη από κάθε οικονομική κρίση.
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
“Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες”
πρώην Υφυπουργός Εργασίας – πρ. Βουλευτής Αχαΐας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ
#Tiktok @ninikolopoulos
#podcast https://anchor.fm/nikosnikolopoulos
twitter: NikNikolopoulos
facebook: NikNikolopoulosPage
instagram: nikolaos.nikolopoulos
τηλ: 2610344700 fax: 2610344703
6945521111
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για θέματα που αναρτούνται από το διαδίκτυο ή εικόνες, όπου πάντα σημειώνεται ευκρινώς η πηγή, αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε αμέσως. Να επισημανθεί ακόμη ότι οι απόψεις του ιστολόγιου, ή των αποσταλθέντων κειμένων σε μας, του/τα οποίου/α αναρτούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο και πιστεύουμε ως εκ τούτου δεν φέρουμε ευθύνη εκ του νόμου. Από τη στιγμή που απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των συντακτών τους





Πρόσφατα σχόλια