Τι συμβαίνει στο υπουργείο Εξωτερικών;
- At 06 Δεκεμβρίου, 2018
- Από IoulAp
- In Επίκαιρα, Πολιτική - Οικονομία
0
Καταστράφηκαν(;) e-mail στο υπουργείο Εξωτερικών!
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Μία βλάβη σε σκληρό δίσκο του Υπουργείου Εξωτερικών είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Υπουργείου από το 2005 και μετά. Μεταξύ των απωλεσθέντων emails υπήρχαν και απόρρητα (υψηλής διαβάθμισης) μηνύματα.
Όπως αποκαλύφθηκε από ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ ο εν λόγω σκληρός δίσκος δεν είχε συντηρηθεί ποτέ, ενώ δεν υπήρχε ούτε αντίγραφο των αρχείων (προφανής παραβίαση βασικών αρχών ασφάλειας). Επίσης, η προσπάθεια ανάκτησης των emails εγκαταλείφθηκε, λόγω υψηλού κόστους!!!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου στον ΣΚΑΪ, εκτός των απορρήτων εγγράφων-emails, χάθηκε όλη η ηλεκτρονική αλληλογραφία.
Με κονδύλι 15.000 ευρώ θα είχε αποφευχθεί η βλάβη, καθώς θα είχε πραγματοποιηθεί η αναγκαία συντήρηση, ενώ δύο ημέρες μετά τη βλάβη στον σκληρό δίσκο, το ΥΠΕΞ ενέκρινε κονδύλι 150.000 ευρώ και αγόρασε καινούριο εξοπλισμό.
Η συνέχεια εδώ:
https://kostasxan.blogspot.com/2018/12/e-mail.html





Πρόσφατα σχόλια