Στήνεται “πολιτικό πραξικόπημα” στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη;;
Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
Τα τελευταία χρόνια ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι κυβερνήσεις του παραμένουν βυθισμένοι σε πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα, αρκετά εκ των οποίων ενδεχομένως να εγείρουν σοβαρές ποινικές ευθύνες πέρα των πολιτικών. Αυτός είναι, άλλωστε – όπως πιστεύω – και ο βασικός λόγος της διαρκούς αναβολής ανακοίνωσης πρόωρων εκλογών.
Όπως έχω επανειλημμένα υποστηρίξει εδώ και αρκετούς μήνες, η επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να διενεργήσει τις εκλογές όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη λήξη της θεσμικής προθεσμίας της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, κερδίζοντας ωφέλιμο για κείνον πολιτικό χρόνο.
Το “κόμμα Σαμαρά” και η επάνοδος Τσίπρα…
Στην πορεία, ωστόσο, προέκυψε το υπό διαμόρφωση κόμμα του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το οποίο, πριν καν ανακοινωθεί επισήμως, έχει ήδη κάνει “φύλλο και φτερό” τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, αφού ιδεολογικός εκφραστής της παραδοσιακής Κεντροδεξιάς παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει μετατοπίσει το κόμμα της Κεντροδεξιάς Παράταξης προς έναν αριστερίζοντα νεοφιλελευθερισμό.
Έτσι, οι υποστηρικτές μιας ακόμη τετραετίας Μητσοτάκη, υπό τη διεθνή Woke ατζέντα, διαβλέπουν πλέον πως η αυτοδυναμία είναι ανέφικτη, και για τον λόγο αυτόν — όπως επανειλημμένα έχω εκτιμήσει — επανέφεραν στο πολιτικό προσκήνιο, από την αγρανάπαυση, τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έτερο εκφραστή του ίδιου αριστερού νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος έχει πλέον απέναντί του το σύνολο της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η επαναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό γίγνεσθαι της Πατρίδας αποτελεί, κατά την εκτίμησή μου, το τελευταίο χαρτί της διεθνούς Woke ατζέντας για μια συγκυβέρνηση Μητσοτάκη-Τσίπρα, μιας και η αυτοδυναμία του πρώτου είναι πρακτικά αδύνατη, ενώ ακόμα και η δυνατότητα μιας τέτοιας συγκυβέρνησης παραμένει αμφίβολη, λόγω των ενδεχόμενων εκλογικών αποτελεσμάτων.
Ο ρόλος του Ανδρουλάκη και η “εθνική αναγκαιότητα”…
Έχω επίσης εκτιμήσει ότι, ως δεύτερο κόμμα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να θεωρήσει εθνική αναγκαιότητα τη συγκρότηση Κυβέρνησης Ειδικού Σκοπού σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, και ενδεχομένως με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Πρόκειται για συνεργασίες απολύτως εφικτές, δεδομένου ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ιδίως λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών Predator, αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τόσο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του “Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου”, όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την “Πλεύση Ελευθερίας”, εκτιμούν ιδιαίτερα την πολιτική προσωπικότητα του Αντώνη Σαμαρά.
Έχοντας αυτά υπόψη, η διεθνής και εγχώρια Woke ατζέντα, με εκφραστές στην Ελλάδα τους Μητσοτάκη και Τσίπρα, φαίνεται να έχει “στοχοποιήσει” το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, διότι, με διαφορετική ηγεσία, το κόμμα θα μπορούσε ενδεχομένως να δεχθεί μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το πρωτοσέλιδο της “Εστίας” και το “μυστικό δείπνο”…
Στην τελευταία αυτή εκτίμηση με οδήγησε και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Εστία της Κυριακής”, στις 2 Αυγούστου, το οποίο αποκάλυψε ότι σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία της χώρας συναντήθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η Υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου και ο Βουλευτής του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης (ΠΑΣΟΚ).
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με παράλληλα σενάρια αμφισβήτησης της ηγεσίας του Νίκου Ανδρουλάκη, στόχος των οποίων —πάντα κατά την “Εστία”— ήταν να εξυπηρετηθεί ο πόθος του Κυριάκου Μητσοτάκη για πολιτική αμνηστία και παραγραφή των σκανδάλων των Υποκλοπών και των Τεμπών, τα οποία απειλούν ευθέως την κυβέρνηση αλλά και την πολιτική επιβίωση του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Την ίδια ημέρα της δημοσίευσης, ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης κατήγγειλε το δημοσίευμα ως “απολύτως ψευδές” και “αποκύημα φαντασίας”, κάνοντας λόγο για προσωπική στοχοποίηση και ζητώντας την άμεση ανασκευή του.
Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου το χαρακτήρισε “ακραίως ψευδές και συκοφαντικό”, καλώντας την εφημερίδα σε ανάκληση και συγγνώμη, επιφυλασσόμενη για νομικές ενέργειες, ενώ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης απέστειλε εξώδικο σε ιστοσελίδα που αναπαρήγαγε το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντάς το “ανυπόστατο” και “προσβλητικό” της προσωπικότητάς του.
Σε αναμονή ενεργειών της εφημερίδας…
Η “Εστία”, στο φύλλο της Δευτέρας, χαρακτήρισε τις παραπάνω αντιδράσεις “παραληρηματικές” και ενημέρωσε ότι, λόγω του εθνικού πένθους για την απώλεια των νεκρών πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, δεν θα απαντήσει άμεσα στις ανακοινώσεις των τριών. Δεσμεύτηκε, ωστόσο, πως σε προσεχές φύλλο της θα δημοσιεύσει όλες τις απαιτούμενες απαντήσεις, με γνώμονα την αλήθεια, τη σοβαρότητα, τη νηφαλιότητα και την τεκμηρίωση, χωρίς να αποκρύψει τίποτα, παραθέτοντας στοιχεία.
Αναμένουμε, λοιπόν, με έκδηλο ενδιαφέρον τις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις της “Εστίας” επί ενός τόσο σοβαρού θέματος, προκειμένου να διαπιστώσουμε πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψεύδος.
Διότι αν η εφημερίδα αποδειχθεί ότι έχει δίκιο, τότε δεν θα μιλάμε απλώς για ένα παρασκηνιακό δημοσίευμα, αλλά για ένα “πολιτικό πραξικόπημα” ανατροπής του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη — με προφανή στόχο να διαμορφωθεί μετεκλογικά ένα πολιτικό σκηνικό απαλλαγμένο από την παρούσα ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που έχει αποκλείσει, κατηγορηματικά, οποιαδήποτε συνεργασία με τον σημερινό Πρωθυπουργό (και βεβαίως – βεβαίως με τον Αλέξη Τσίπρα της ΕΛ.Α.Σ.), για τη διαιώνιση προφανώς της πολιτικής της Woke Ατζέντας!
Οψόμεθα!!






Πρόσφατα σχόλια