Για θέματα που αναρτούνται από το διαδίκτυο ή εικόνες, όπου πάντα σημειώνεται ευκρινώς η πηγή, αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε αμέσως. Να επισημανθεί ακόμη ότι οι απόψεις του ιστολόγιου, ή των αποσταλθέντων κειμένων σε μας, του/τα οποίου/α αναρτούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο και πιστεύουμε ως εκ τούτου δεν φέρουμε ευθύνη εκ του νόμου. Από τη στιγμή που απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των συντακτών τους.
Tο Αφγανιστάν και η σύγκρουση συμφερόντων στην Κεντρική Ασία αφορούν και τον Ελληνισμό
- At 26 Αυγούστου, 2021
- Από IoulAp
- In Διεθνή, Επίκαιρα, Πολιτική - Οικονομία
0
του Σάββα Ιακωβίδη*
Στο τέλος της δεκαετίας του 1990 κυκλοφόρησε ένα σημαντικό βιβλίο, με τίτλο:
«The Grand Chessboard. American Primacy and its GeostrategicImperatives» (1997, Perseus Books Group).
Συγγραφέας, ο ZbigniewBrzezinski, Πολωνο-αμερικανός διπλωμάτης και πολιτικός θεωρητικός, ο οποίος χρημάτισε σύμβουλος των Προέδρων Τζόνσον (1966-1968) και Κάρτερ (1977-1981).
Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και του κομμουνισμού επέτρεψε σε μια μη ευρασιατική χώρα, τις Ην. Πολιτείες, να αναδειχθούν στην ισχυρότερη παγκόσμια δύναμη.





Πρόσφατα σχόλια