ΑΚΚΕΛ: Η δεύτερη απάντηση του Υφυπουργού στο ΑΚΚΕΛ για την ευλογιά είναι μνημείο συγκάλυψης και ανευθυνότητας
- At 10 Αυγούστου, 2026
- Από IoulAp
- In Επίκαιρα, Πολιτική - Οικονομία
0
10/8/2026 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κρύψει μια καταστροφή που η ίδια προκάλεσε
Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) καταγγέλλει ως προκλητικά ανεπαρκή, παραπλανητική και επικίνδυνη τη δεύτερη απάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων, σε ερώτηση που υποβλήθηκε εξ ονόματος του ΑΚΚΕΛ από τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Νίκο Παπαδόπουλο, Πρόεδρο του κόμματος Ελληνικός Παλμός.
Η νέα απάντηση δεν είναι απάντηση. Είναι κείμενο-μνημείο συγκάλυψης, γραμμένο για να καλύψει μια πολιτική απόφαση που οδήγησε: στη θανάτωση υγιών και ανοσοποιημένων ζώων, στη διάλυση παραγωγών δεκαετιών, στην οικονομική καταστροφή και απώλεια ζωικού κεφαλαίου που ξεπερνά τα 240 εκατομμύρια ευρώ.
ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ – ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
- Η Ελλάδα δεν ζήτησε εμβόλια ενώ υπήρχε έτοιμο σχέδιο εμβολιασμού
Το Υπουργείο μιλάει για “ζωντανό ιό στα εμβόλια” και “βιοασφάλεια”, αλλά δεν απαντάει στο βασικό ερώτημα: Γιατί η Ελλάδα δεν ζήτησε εμβόλια, όταν Κύπρος, Σλοβακία, Ουγγαρία και Τουρκία εμβολιάζουν κανονικά; Η απάντηση είναι απλή: Ήταν καθαρά πολιτική επιλογή η εκρίζωση της κτηνοτροφίας. Όχι επιστημονική ανάγκη.
- Η ευλογιά ΔΕΝ ελέγχεται με “βιοασφάλεια”, αυτό είναι επιστημονικά αστείο
Η ευλογιά είναι εξαιρετικά μεταδοτική. Μεταδίδεται: αερογενώς, μέσω εντόμων, μέσω επαφής, μέσω αντικειμένων, μέσω ανθρώπων. Η βιοασφάλεια, από μόνη της δεν σταματάει την ευλογιά. Αυτό το ξέρουν όλες οι χώρες που εμβολιάζουν. Το Υπουργείο παρουσιάζει τη βιοασφάλεια ως μοναδική “λύση” για μια νόσο που δεν σταματάει μόνο με βιοασφάλεια. Αυτό δεν είναι απάντηση. Είναι αστεία δικαιολογία.
- Στη Λέσβο θανατώθηκαν ζώα με αντισώματα, το Υπουργείο το κρύβει
Έχουμε στοιχεία ότι στη Λέσβο θανατώθηκαν ζώα με θετική ELISA (αντισώματα), με αρνητικό PCR (χωρίς ενεργό ιό), δηλαδή ανοσοποιημένα. Αυτά τα ζώα δεν εμπίπτουν στην υποχρέωση θανάτωσης. Η θανάτωση τους είναι: παραβίαση πρωτοκόλλου, επιστημονικό λάθος, οικονομικό έγκλημα, πολιτική ευθύνη. Το Υπουργείο αποσιωπά πλήρως αυτό το γεγονός.
- Η ΕΕ επιτρέπει και χρηματοδοτεί τον εμβολιασμό, το Υπουργείο παραπλανεί
Το Υπουργείο επικαλείται ευρωπαϊκή νομοθεσία για να δικαιολογήσει τη μη χρήση εμβολίων. Η αλήθεια:
- Η ΕΕ επιτρέπει τον εμβολιασμό.Η ΕΕ χρηματοδοτεί τον εμβολιασμό.
- Η ΕΕ έχει Τράπεζα Αντιγόνων για εμβολιασμό.
- Η ΕΕ έχει χώρες που εμβολιάζουν κανονικά. Η ΕΕ μας πιέζει για εμβολιασμό.
Συνεπώς, η επίκληση της ΕΕ είναι άκρως παραπλανητική.
- Δεν παρουσιάζει ούτε ένα επιδημιολογικό δεδομένο
Η απάντηση δεν περιέχει: αριθμό εστιών, ποσοστά μετάδοσης, γεωγραφική διασπορά, επιστημονικές εισηγήσεις. Απλώς δηλώνει ότι η στρατηγική ήταν “ορθή”. Χωρίς δεδομένα, η απάντηση είναι ατεκμηρίωτη.
- Δεν εξηγεί γιατί δεν αναγνωρίστηκε ανωτέρα βία
Οι κτηνοτρόφοι υποχρεώθηκαν να θανατώσουν ζώα με εντολή των Αρχών. Αυτό συνιστά ανωτέρα βία. Η μη αναγνώριση στερεί επιδοτήσεις, στερεί ενισχύσεις, είναι νομικά αδικαιολόγητη. Το Υπουργείο σιωπά.

Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η δεύτερη απάντηση του Υφυπουργού δεν είναι απάντηση. Είναι μια προσπάθεια να κρυφτεί μια πολιτική απόφαση που οδήγησε στη θανάτωση υγιών και ανοσοποιημένων ζώων, στη διάλυση παραγωγών και στην οικονομική καταστροφή τους. Το να μιλάς για “βιοασφάλεια” στην ευλογιά είναι κοροϊδία. Το να αποσιωπάς ότι θανατώθηκαν ζώα με αντισώματα είναι συγκάλυψη. Το ΑΚΚΕΛ δεν θα αφήσει αυτή την υπόθεση να θαφτεί όπως τα ζώα των κτηνοτρόφων. Θα αποκαλύψουμε κάθε αντίφαση, κάθε παραποίηση και κάθε λάθος που έγινε πίσω από κλειστές πόρτες. Οι κτηνοτρόφοι δεν θα πληρώσουν άλλο την ανικανότητα και τις λάθος εισηγήσεις και τις κρυφές ατζέντες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η αλήθεια θα βγει στο φως και οι ευθύνες κάποτε θα αποδοθούν. Η όλη διαχείριση της ευλογιάς είναι ύποπτη και εγκληματική».
Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ
Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL
Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480
Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480
https://www.facebook.com/profile.php?id=100050652106329
akkel.president@gmail.com, akkel.press@gmail.com
https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty
https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis
https://www.tiktok.com/@vakis_tsiompanidis
https://www.tiktok.com/@akkelpartypress
https://www.facebook.com/AKKEL.Press/
https://truthsocial.com/@AKKELpress
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για θέματα που αναγράφονται από το διαδίκτυο ή τις εικόνες, όπου πάντα σημειώνεται ευκρινώς η πηγή, αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να αφαιρέσουμε αμέσως. Να επισημανθεί ακόμη ότι οι απόψεις του ιστολογίου, ή των αποσταλθέντων κειμένων σε μας, του/τα οποίου/α αναρτούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με το περιεχόμενο και πιστεύουμε ως εκ τούτου δεν φέρουμε ευθύνη από τον νόμο. Από τη στιγμή που απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις τους.





Πρόσφατα σχόλια