Ο αγαπημένος ηθοποιός υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε από πνευμονικό οίδημα, βυθίζοντας σε απέραντη θλίψη όλους τους Έλληνες που τον λάτρεψαν μέσα από τη μεγάλη οθόνη ή πάνω στο σανίδι.Κηδεύτηκε με πλήθος κόσμου στο Α΄ Νεκροταφείο.

Ο Ρίζος άφησε την τελευταία του πνοή μάχιμος και ενεργός ως ηθοποιός, καθώς εκείνη την περίοδο είχε κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Περοκέ με την παράσταση «Καλομελέτα και έρχεται» με τον Κώστα Βουτσά και τον Στάθη Ψάλτη. Όπως είχε αναφέρει ο μοναχογιός του Κωνσταντίνος σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso, ο Ορέστης Μακρής έλεγε στον Ρίζο τη δεκαετία του ’50 όταν έπαιζαν μαζί «Βλάχο, πάνω στη σκηνή θα πεθάνεις εσύ με τέτοιο ταλέντο». Εκείνη την Τρίτη 20 Απριλίου του 1999, ο ηθοποιός είχε παραπονεθεί στον γιο του για μια έντονη αδιαθεσία που ένιωθε. Το ίδιο μεσημέρι, και καθώς τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ο Νίκος Ρίζος άφηνε την τελευταία του πνοή από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Η συνέχεια εδώ…

https://www.reader.gr/life/tv-movies/306712/nikos-rizos-o-gigantas-toy-ellinikoy-kinimatografoy-pics-vids?utm_source=Gazzetta_App&utm_medium=Gazzetta_App_1

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ